Referenties

Hieronder plaats ik referenties, die ouders voor mij hebben geschreven. Ze kunnen wat gedateerd zijn omdat de kindjes gemiddeld 4 jaar bij mij spelen en ik pas, als de kindjes 4 jaar zijn en naar school gaan, om een referentie vraag.

Arjan en Babette, 8-11-2023
Onze zoon heeft een superfijne tijd gehad bij Saskia. Hij is warm opgevangen en het voelde als "thuis". Het is een mooie kleinschalige opvangplek met grote tuin en een lieve gastouder die de kinderen door en door kent. En dan ook nog je beste vriendinnetje om je heen, beter kun je je niet wensen! Ook de communicatie met Saskia verliep altijd soepel: snel antwoord op vragen en meedenkend waar nodig. Bedankt!

Liroy en Angela, 4-11-2023
Net als haar grote zus, ging ook Tirza altijd met veel plezier naar Saskia. Lekker spelen met de andere kinderen, naar Bakker Bart en er op uit of in de tuin rommelen als het weer het toeliet. De vertrouwde omgeving, vaste gezichten van Saskia's gezin en de dagindeling zorgen voor duidelijkheid en structuur. En elke keer krijgen de kindjes iets meer verantwoordelijkheid. Van de jongste, worden ze langzaam de oudste van het groepje en mogen ze lekker meehelpen met allerlei klusjes. En dat alles in een huiselijke omgeving. Wij zijn altijd erg blij geweest met onze keuze voor deze kleinschalige, persoonlijke opvang! 

Celine en Wim Kruijswijk, 11-10-2022
Ook onze 3e ging (natuurlijk) naar de vertrouwde gastouderopvang bij Saskia. Vanaf dat hij 3 maanden oud was brachten we hem met een gerust hart bij Saskia. Saskia geeft de kinderen structuur, duidelijkheid, liefde, ruimte en aandacht. Voor ons als ouders voelt het fijn dat de kinderen in een huiselijke situatie worden opgevangen en dat ze meedraaien in het dagelijkse ritme. Er is genoeg ruimte om te spelen met de andere kinderen en dingen te ondernemen. 
Onze kinderen gingen altijd met veel plezier naar Saskia en we haalden ze altijd vrolijk weer op. Onze Saskia-tijd zit er na 3 kinderen op en wij missen Saskia en haar lieve dochters! Maar wat was het fijn om alledrie onze kinderen met een gerust hart bij Saskia te kunnen brengen.

Fleur, 15-8-2022
In navolging van zijn twee zussen, is ook onze derde, Maximus, naar Saskia gegaan. Saskia creëert een warme en prettige omgeving voor al haar kindjes en is vooral ook heel helder en duidelijk in haar communicatie naar de kinderen toe. Ja is ja en nee is nee. Dat hebben wij altijd erg belangrijk gevonden en werkt heel goed voor alle drie onze kinderen. Alle drie gingen ze met ontzettend veel plezier naar Saskia; uitjes naar de bakker, wandelingen met de kar, lekker spelen in de tuin en veel regelmaat en gezelligheid, ook tussen de kindjes en ouders onderling. Ook flexibiliteit was belangrijk voor ons: soms een dag kunnen ruilen of de kids wat eerder brengen/later ophalen i.v.m. uitlopende meeting o.i.d. was nooit een probleem. Maximus is nu klaar voor de grote school en onze 'Saskia tijd' is (helaas) voorbij. We zullen nooit vergeten wat een ontzettend belangrijke rol Saskia heeft gespeeld in het leggen van een solide basis van onze kinderen. Dank je wel!

Sjoerd en Astrid, 8-7-2022
Als je voor het eerst je kindje bij de oppas moet achterlaten kan dat heftig zijn. Dit hebben wij bij Saskia echter nooit ervaren. Doordat het huis van Saskia in Castricum is zien we altijd bekende kinderen bij Saskia over de vloer. En doordat het kleinschalig is, is er voor onze kinderen rust (en voor ons ook). Maud en Siem zijn vanaf het eerste moment altijd heel vrolijk en energiek als ze naar Saskia gaan. Je kunt Saskia ook altijd om tips vragen, wat erg fijn is. Het is heel mooi om te zien hoeveel structuur er met kleine kindjes onder 1 dak kan zijn. Dat is bij ons thuis nog niet gelukt, haha.

Michelle en Erik, 21-10-2021
Wij zijn Saskia onwijs dankbaar voor de altijd liefdevolle opvang van onze zoon Benja. Hij is met heel veel vertrouwen, veiligheid en plezier vier jaar lang twee dagen in de week bij haar geweest. We kunnen oprecht zien dat Saskia van hem houdt en erg blij is als hij er is. Ze geeft al haar kindjes veel liefde, aandacht en knuffels. Benja ging altijd met veel plezier en voelde er zich heel veilig. Momenteel komt ons dochtertje van 1 jaar ook bij haar. En ook zij is als een vis in het water bij Saskia, Jade en Merel. Een soort van tweede thuis! We kunnen Merade iedereen aanraden!


Babette, 7-6-2021

Saskia is een warme en lieve gastouder die oprechte aandacht heeft voor de kinderen en hun ontwikkeling. Ze doet vaak leuke dingen met de kinderen, zoals een uitstapje naar de markt, de bakker, een speeltuin of de camping in de buurt. Onze zoon heeft het enorm naar zijn zin, iedere dinsdagmiddag halen we hem op met een grote glimlach op zijn gezicht. Saskia is erg begripvol, flexibel en haar manier van opvoeden sluit goed aan bij die van ons. Ze is ook duidelijk en streng als het moet, wat bij onze zoon soms nodig is met zijn temperamentvolle karakter. Daarom brengen wij onze zoon met een gerust hart naar Saskia toe.

Angela en Leroy, 12-2-2021
De vertrouwde omgeving bij Saskia en haar dochters, was voor onze dochter Elin vanaf het begin écht een tweede thuis. Ze durfde daar helemaal zichzelf te zijn, van heel veel plezier maken en knuffelen tot ook boos of verdrietig zijn en ruziemaken. Saskia geeft de kinderen veel duidelijkheid, maar vooral veel liefde. Ze kent Elin bijna net zo goed als wij haar kennen. Dat zorgt ervoor dat wij haar altijd met een gerust gevoel hebben gebracht. 's Ochtends om 7 uur werd ze begroet met een lach en een cracker. Samen boekjes lezen, de gekste combinaties aantrekken uit de verkleedkist en samen spelen met de andere kindjes. Mooi weer? Lekker in de tuin spelen met z'n allen of naar een speeltuin in de buurt. Even niet zo lekker? Dan mocht ze lekker bij Saskia liggen. Wij vonden de flexibiliteit van Saskia en het hebben van één gezicht voor Elin en aanspreekpunt voor ons de grootste voordelen. En dat vinden we nog steeds, want ook onze jongste dochter gaat met veel plezier naar Saskia, Merel en Jade. 
Laatst kwamen we bij Bakker Bart, Elins favoriete uitje met Saskia. 'Hier kom ik nu niet zo vaak meer he?', zei ze. 'Ik eet niet meer zo vaak een kaasstengel, ik ben nu een grote meid omdat ik niet meer naar Saskia ga'. En zo is het. Na vier jaar is het nu tijd voor de basisschool. Een volgende stap die na een goede start, ook dankzij Saskia, vast allemaal prachtige nieuwe avonturen gaat opleveren!

Esther en Joost Kuijs, 5-10-2020
Helaas moeten wij nu na zeven jaar afscheid nemen van de kinderopvang bij Saskia. Onze jongste dochter is nu vier jaar geworden en is net gestart op de basisschool. Wij hebben de opvang altijd als heel prettig ervaren! Onze kinderen kregen meer dan genoeg aandacht van Saskia en hadden elke keer dat wij ze kwamen ophalen fijn gespeeld met de andere kinderen. Als het even kan, gaat zij lekker buiten spelen in de tuin met speelhuisje en glijbaan of wandelen met de grote kar. Op vrijdag gezellig naar de markt even een soepstengel halen! Voor Saskia staan het aanleren van normen en waarden, het omgaan met elkaar én het geven van rust en structuur, altijd hoog in het vaandel, iets wat wij heel belangrijk vinden. Saskia doet dit werk echt met veel liefde en dat zie je in alles terug. Wij zijn heel blij jaren terug gekozen te hebben voor de kinderopvang bij Saskia en zullen haar erg gaan missen.

Nicole Kroes, 11-6-2020
Onze middelste zoon Thom is vanaf baby af aan twee dagen per week naar Saskia gegaan. Het voelde al heel vertrouwd omdat onze oudste zoon Guus ook zijn eerste vier jaar met veel plezier bij Saskia doorbracht. Saskia is duidelijk en ook streng als het moet, wat bij onze zoon soms nodig was met zijn temperamentvolle karakter. Bovenal is ze heel liefdevol en dat geldt ook voor haar dochters Jade en Merel. En wat ik fijn vind is dat Saskia naar ons toe ook een belangrijke signalerende functie heeft. Of het nu gaat om een huiduitslag die ze niet vertrouwt of bepaald gedrag. Daar wordt open over gesproken. Thom mist het nog steeds wel eens om naar Saskia te gaan.

Celine Kruijswijk, 27-5-2020
Zwanger van onze tweede was er geen twijfel over mogelijk. Ook dit kindje ging weer naar Saskia. De opvang bij Saskia voelt voor ons zo vertrouwd en zo brachten we onze dochter vanaf 4 maanden ook met een goed gevoel bij Saskia. Ze is altijd met plezier naar Saskia gegaan. Heerlijk binnen en buiten spelen met de andere kinderen. Uitjes naar de markt, de bakker, boerderij of Monkey Town en 's zomers naar de camping. Maud ging altijd blij naar Saskia en wilde bijna niet mee naar huis als we haar ophaalden. Inmiddels is ze 4 en gaat ze naar de basisschool. Ze mist Saskia en haar lieve dochters. Gelukkig gaat onze jongste zoon nog naar Saskia dus hoeven we hen nog niet te missen!

Fleur Okker, 10-12-2018

Nadat onze oudste gestart was bij Saskia, in juli 2013, kon onze tweede dochter Bobbi natuurlijk niet achter blijven. Zij startte in maart 2015 bij Saskia en wederom naar volle tevredenheid. Ook Bobbi heeft van Saskia de liefdevolle, veilige en gedisciplineerde omgeving gekregen die wij voor haar wilden creëren. Bobbi ging altijd met veel plezier naar Saskia en heeft genoten van haar dagen daar. Knutselen, uitjes naar de bakker, Monkeytown, weg met de bolderkar, naar speeltuintjes en ook vooral naar de camping in de zomermaanden! Vanaf volgende week gaat Bobbi naar groep 1. Bobbi heeft dus helaas afscheid genomen van Saskia, maar wordt weer opgevolgd door haar kleine broertje Max, die net weer gestart is. Dus we gaan naar volle tevredenheid het 6e jaar in met net zoveel vertrouwen!


Esther en Joost Kuijs, 6-12-2018

We ware altijd weer verbaasd en vol waardering voor Saskia (en Huub) als Huub bij Saskia wél gewoon vier broodjes at onder de middag. De structuur, sfeer, energievolle groep en de duidelijke en liefdevolle wijze van aanspreken door Saskia hebben, denken wij, flink bijgedragen aan de ontwikkeling van onze stuiterbal Huub. Hierdoor is de overstap naar de basisschool goed gegaan, staat Huub op sociale wijze z'n mannetje en maakt hij hierdoor een fijne start op school.


Kim Harms, 14-1-2018

Toen ons zoontje Dylan 6 maanden was, ging hij, net als zijn grote broer een paar dagen per week naar Saskia. Hij is nu 4 en gaat naar de kleuterschool. Hij heeft het altijd heel erg naar zijn zin gehad. Het maakt niet uit hoeveel kinderen er bij Saskia zijn, het is er altijd rustig en gezellig. Saskia is dol op alle kinderen en dat merk je aan de goede zorg die ze krijgen. Ze is ook consequent en heel duidelijk. Dylan at en sliep altijd goed bij Saskia. Toen hij 2,5 was ging Dylan naast de opvang bij Saskia ook twee ochtenden naar de peuterspeelzaal. Dat was erg moeilijk voor hem, hij vond het helemaal niet leuk als mamma of pappa weg gingen en hij was stilletjes en weinig ondernemend terwijl hij thuis altijd het hoogste woord heeft. Een enorm verschil ook met hoe hij bij Saskia was, daar voelde hij zich duidelijk thuis, kletste veel en was heel actief. Het maakte het voor ons duidelijk dat het niet vanzelfsprekend is dat een kind zich overal prettig voelt. Dylan vond het ook altijd leuk als Saskia's dochters Merel en Jade er waren, die gaan heel leuk met de kinderen om. Jade past nu nog regelmatig bij ons op. Dat vinden Dylan en zijn broer een feest, want Jade speelt altijd heel actief met ze mee.


Nicole Kroes en Sander van Lubeck, ouders van Guus, 20 december 2017
"Liefdevol en consequent"

Vier jaar lang is onze zoon Guus met heel veel plezier naar Saskia gegaan. Hij zit sinds een maand op de kleuterschool, en we merken dat hij zijn vertrouwde leventje best mist. Soms zegt hij: "Nu heb ik wel weer genoeg school gehad. Ik ga weer mee naar Saskia". Wat we fijn vinden is dat Saskia nuchter, liefdevol en consequent tegelijk is. Ze heeft een natuurlijk overwicht, tegelijkertijd voelen de kinderen zich op hun gemak bij haar. Voor ons is Saskia ook altijd en heel fijne graadmeter geweest. Als beginnende ouders is het vaak zoeken, en die extra paar ogen hebben we altijd als fijn ervaren. Saskia is alert en als ze iets ziet bij je kind, of het nu een lichamelijk iets is of bepaald gedrag, dan deelt ze dat met je op een fijne, respectvolle manier. Ook vinden we de manier waarop haar twee dochters Jade en Merel met de kinderen omgaan heel lief en natuurlijk. Bovendien vinden we het heel fijn dat ze niet meteen bij het minste of geringste belt. Als Guus een lichte koorts had, mocht hij gewoon blijven. Je merkt dat ze zelf in het bedrijfsleven gezeten heeft en weet hoe het is om als werkende ouder de ballen in de lucht te houden.


Fleur Okker, 22-5-2017

Toen ik net zwanger was, ging ik op zoek naar een prettige gastouder. Saskia was de eerste die ik bezocht, het voelde meteen goed. Ik mocht even een half uurtje aansluiten op een ochtend om eens te ervaren hoe het reilt en zeilt tijdens de opvangdagen. Ik zag direct hoe gek de kindjes op Saskia zijn: er werd veel geknuffeld en ze waren super enthousiast om haar te zien toen ze binnen kwamen. Dat gaf me direct een goed gevoel: de kindjes vonden het fijn om hier te zijn. Wat me ook direct opviel, is Saskia's duidelijkheid. Ze is helder in haar communicatie (ja is ja en nee is nee) en ziet het ook direct als er iets gebeurd wat niet mag. Ze heeft de kindjes goed onder de duim. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken. In juli 2013 is mijn oudste dochter Abel, begonnen bij Saskia. Ze is altijd met ontzettend veel plezier gegaan, 2 dagen per week. Twee maanden geleden is Abel begonnen op school. Het was een makkelijke en soepele overgang, mede mogelijk gemaakt door Saskia. Mijn jongste dochter Bobbi, is inmiddels 2 jaar en gaat ook met heel veel plezier 2 dagen per week naar Saskia. Mijn man en ik werken beiden in Amsterdam, waardoor we nogal eens last hebben van files en vertragingen. Gelukkig is Saskia altijd heel erg flexibel, waardoor we de meiden in overleg altijd eerder of later konden brengen of halen. Heel erg fijn. Ook was het mogelijk om op z'n tijd een hapje mee te geven, zodat de kinderen bij Saskia konden avondeten, en wij het wat rustiger aan konden doen 's avonds, omdat we niet het gestress en gehaast hadden om binnen no time nog een maaltijd op tafel te zetten tijdens de kinderchaos. We zijn ontzettend blij met Saskia en ook Merel en Jade, haar dochters zijn ontzettend "eigen" voor de kinderen. Ze komen dan ook regelmatig bij ons babysitten in de weekends.


Joost en Esther Kuijs, 7-3-2017

Toen onze dochter Jip met 12 weken bij Saskia op de opvang kwam voelde het meteen goed, eigenlijk al tijdens onze eerste kennismaking met Saskia waren wij overtuigd. De toewijding en het enthousiasme van Saskia en haar betrokken dochters Jade en Merel bij de opvang van de jongste gastjes in huis geven ons een heel goed en vertrouwd gevoel. En niet in de laatste plaats bij Jip (sinds 28 jan 2017 naar school), Huub (2) en Babs (6 mnd)! Ondanks het vroege  tijdstip 7.15 uur) staan ze met blije gezichten voor de deur en voelen zich thuis bij Saskia (doen wij iets fout?). Saskia is duidelijk naar onze kinderen en naar ons toe, didactisch sterk, biedt kinderen structuur in haar dagprogramma en straalt rust uit. Ze heeft een heel mooie bijdrage geleverd aan de eerste 4 jaar van Jip, die nu een heerlijke basisschoolstart geniet.


Antoinette Winder en René Wijker, 7-2-2017

Naast onze oudste zoon hebben wij ook voor onze jongste zoon Kick gekozen voor opvang bij Saskia. Onze oudste heeft het altijd heel erg leuk gevonden bij haar en wij vinden Saskia een fantastische gastouder. Kick heeft een beperking, hij kan moeilijk praten en niet lopen, maar Saskia heeft altijd gezegd dat Kick gewoon welkom bij haar is en dat heeft ze ook bewezen! Wegens vele therapieën kon Kick niet altijd naar Saskia toe, maar zij was flexibel en zo maakten we samen en schema wat voor ons allebei werkte. Kick leert gebarentaal een Saskia is zelfs mee geweest naar studieavonden voor gebarentaal. De andere kindjes hebben Kick altijd als normaal beschouwd en Saskia maakte geen uitzondering tussen hen. Voor Kick is het ook goed geweest, om naast de speciale opvang, tevens bij reguliere opvang te zitten. Saskia heeft er zeker voor gezorgd dat Kick een hele leuke tijd bij haar heeft gehad.


Celine en Wim Kruijswijk, 22-2-2013

Onze dochter Carlijn komt sinds ze 1,5 is (nu bijna 3 jaar) bij Saskia. Ze is sinds het begin dol op Saskia en haar dochters en gaat er met veel plezier naar toe. Het fijne aan een gastouder vinden wij, dat Carlijn gewoon meedraait in het gezin, met de dagelijkse bezigheden. Er is veel persoonlijke aandacht een daarnaast is er ook contact met andere kinderen. Saskia doet erg leuk dingen met de kinderen: zingen, dansen, knutselen, kleuren, buiten spelen in de tuin en speeltuin, een boodschap (op de markt) doen of naar de boerderij. Na een dag bij Saskia halen we Carlijn altijd vrolijk en vol verhalen weer op. Vaak wil ze nog niet eens met ons mee naar huis, maar bij Saskia blijven. Voor ons een teken dat ze het prima naar haar zin heeft bij Saskia.


John en Anouska Straver, 10-4-2012

Sinds 1,5 maand gaat onze dochter Ilse naar kinderopvang Merade. Onze dochter is 2,5 jaar en heeft tot voor kort op de crèche gezeten. Iedere keer bij het wegbrengen waren er dikke tranen. De leidsters zeiden dat dat altijd van korte duur was en dat ze zich de rest van de dag prima vermaakte, wat ongetwijfeld ook zo was. De laatste paar maanden vroeg ze thuis bijna dagelijks of ze niet naar de crèche toe hoefde en gaf ze aan dat er op de crèche zoveel kindjes waren. Toevalligerwijs zag ik de advertentie van Saskia in de krant, waarin ze schreef dat ze nog plaatsen beschikbaar had. Ik heb geen moment getwijfeld en ben met onze dochter naar haar toe gegaan... Wat een verademing... Geen huilend kind bij het wegbrengen, je voelt de warmte en liefde die er is en je merkt dat Saskia intens geniet van de kinderen. Saskia onderneemt veel leuk dingen: paasknutsels maken, een bezoekje aan de boerderij, liedjes zingen, dansen ets.... We zijn enorm blij dat we van crèche naar gastouder "Saskia" zijn gegaan!!!


Constant en Ingrid Julien, 15-12-2011

Toen wij voor onze dochter 3 dagen in de week opvang zochten ging onze voorkeur uit naar een gastouder. Dit omdat wij van mening zijn dat, met name de eerste 18 manden, een kleine afgebakende wereld veel geborgenheid en duidelijkheid geeft wat zijn resultaat biedt in een goed hechting. Doordat Ingrid veel te maken heeft met SPW-4 opgeleide mensen beoordeelden wij in het kennismakingsgesprek niet allen de uitstraling van Saskia maar ook of haar antwoorden wel SPW-4 niveau waardig waren. Wij zochten een geschikte opvang voor onze dochter; een lieve gastouder die weet wat belangrijk is, hier naar handelt maar ook kan vertellen waarom het belangrijk is. Dit alles vonden wij in Saskia! Onze dochter gaat sinds ze 10 weken oud is met veel plezier naar Saskia toe. Zij is enigst kind en geniet bij Saskia van de verticale groepssamenstelling. Ze heeft veel vertrouwen in Saskia en ervaart het contact als liefdevol. We merken ook dat onze dochter zich thuis voelt bij Saskia en dat ze geniet van het spelen met alle kindjes. Ook met de dochters van Saskia is het contact erg goed. Elke dag praat onze dochter thuis over de andere kinderen, wat voor ons aangeeft dat de dagen bij Merade een heel belangrijk deel van haar leven zijn.


Arjan en Daphne de Winter, 13-12-2011

Wij hebben drie meiden. De middelste is vanaf haar tweede jaar naar Saskia gegaan. (De oudste zat op school). Ze is vanaf het allereerste begin gek geweest van haar en haar dochters. Ze heeft daar veel geleerd en ging direct met veel plezier heen. Het is een kind wat een dieet had en Saskia hielp ons echt door zich goed aan het dieet te houden en dacht ook mee. Ook had ze veel structuur nodig en dat was daar. Nu zit ze op school en mist ze Saskia nog steeds. Gelukkig brengen we nu ook onze jongste heen. Deze is nu 10 maanden en geniet bij Saskia. Ze slaapt er goed en speelt op haar manier graag met de kindjes. Elke keer als ze geweest is schijft Saskia in haar schriftje en lezen wij thuis dan hoe de dag is geweest. Saskia is een kundige opvangmoeder. Is erg lief voor de kinderen (ze knuffelen graag met haar). Ze weet wat ze doet en is ook erg begripvol voor de ouder. Zelfs onze oudste wil naar haar toe!


Antoinette Winder en René Wijker, 12-12-2011

Sinds september 2010 gaat onze zoon César (nu 23 maanden) naar de opvang bij Saskia en al die tijd zijn wij en César erg tevreden. Wij vinden het prettig dat hij niet in een grote groep opgevangen wordt, maar dus in een kleinere groep. De persoonlijke aandacht die Saskia voor de kinderen heeft is heel fijn om te zien. César brengen wij 1x in de week, maar als we eens een keer omhoog zitten is het (bijna) altijd mogelijk om een extra dag te regelen of evt een dagdeel. Saskia is daar flexibel in, mits het natuurlijk wel echt mogelijk is. Ook de structuur en duidelijkheid die Saskia geeft aan de kinderen gedurende de dag vinden wij als ouders erg goed. De kinderen weten wat wel/niet mag en wanneer het lunchtijd, "snack"tijd etc is. César wordt helemaal blij als we hem 's ochtends brengen en hij Saskia en de andere kindjes ziet. Ook als we hem 's avonds ophalen is hij nog altijd enthousiast en hebben we moeite om zijn jas aan te trekken, omdat hij het veels te leuk vindt. Dat geeft een goed gevoel als ouder!